Een burn-out heeft een belangrijke reden!

 

Het labeltje “burn-out” is een breed begrip. Ik ben niet van de labeltjes, maar de meeste mensen weten wat er mee bedoelt word en daar gaat het vooral om. De symptomen kunnen verschillen van: geen energie meer hebben om uit je bed te komen tot doorgaan op de toppen van je tenen met al je bezigheden. Op de één of andere manier loop je vast in je leven en vraag je je af wie je bent en waarom je hier bent……..en  JAAH dat is precies het hogere doel achter een burn-out!  Als het ware wordt er flink in de soep geroerd om alles weer netjes op orde te krijgen. Het is de bedoeling dat je gaat ontdekken wat de belangrijke reden is waarom jij hier bent en vooral om te ontdekken dat je een uniek en manifesterend goddelijk wezen bent die in energie verbonden is met het gehele universum.

→ Engelen maken deel uit van jouw energieveld en kunnen je helpen aan antwoorden op deze belangrijke levensvragen.

 

Hieronder heb ik 5 belangrijke oorzaken beschreven die kunnen leiden tot een burn-out.

1-  “Geven en nemen” uit balans

Als je een gevoelig, liefdevol en zorgzaam persoon bent is er altijd de valkuil van teveel geven.

Er zijn op dit moment zeer gevoelige mensen op aarde die ik ook wel “aarde-engelen” noem. Zij komen letterlijk hun licht laten schijnen en hebben een hoger spiritueel doel, ook wel “Lichtwerkers” genoemd. Doordat ze heel graag andere mensen helpen kan de weegschaal van “geven en nemen” gemakkelijk doorslaan. Het is dé valkuil van een aarde-engel! Zij voelen zich vaak anders en onbegrepen en hebben meestal geen gemakkelijke jeugd gehad door hun gevoeligheid. De uitdaging in hun leven is het vinden van hun hogere doel en het loskomen uit de comfortzone door stappen te zetten in de richting van hun levensdoel. Vaak gaat dit vooraf aan het gevoel vast te lopen met uiteenlopende lichamelijke klachten door de uitputtende zorg voor het gezin, de familie en de organisatie op het werk. Gevolg is dat zij zichzelf wegcijferen, wat kan leiden tot een burn-out.

→ Vraag de engelen om je energieveld te zuiveren en te reinigen, energiekoorden door te snijden die je niet meer dienen en je te beschermen met een paars/blauw schild.

2- Gebrek aan assertiviteit

Niet of te weinig je grenzen aangeven heeft te maken met een gebrek aan zelfrespect en eigenwaarde.

Zodra je te ver van jezelf af komt te staan ontstaat het gevaar dat je je stem niet (meer) laat horen. Mensen walsen gemakkelijker over je heen als je niet voor jezelf opkomt en aangeeft waar jouw grenzen liggen. Alles heeft te maken met energie, hoe assertiever je bent des te krachtiger je energieveld is. Zodra je jezelf laat zien en horen komen er automatisch mensen op je pad die spiegelen dat ze respect voor je hebben en je waarderen om wie je bent. Assertiviteit heeft te maken met authenticiteit. Door dagelijks affirmaties op te zeggen als: “Ik hou van mezelf zoals ik ben, ik accepteer mezelf zoals ik ben, ik ben waardevol en betekenisvol” zal er een positieve transformatie op gang komen en zal dit uiteindelijk mede leiden tot meer zelfvertrouwen en eigenwaarde. Wat zijn jouw normen en waarden, welke mening heb je en waar sta je voor?

→ Vraag de engelen om hulpbronnen van zelfrespect, eigenwaarde, zelfvertrouwen, positiviteit en optimisme te integreren in je energieveld

3- Focus buiten jezelf

Belangrijk is te ontdekken wie je bent en waarom je hier bent.

Voordat je in een burn-out beland ben je vaak gefocust op alles om je heen behalve jezelf. Het moet vooral goed georganiseerd en geregeld worden voor alles en iedereen om je heen en de druk ligt meestal heel hoog. Misschien herken je jezelf als een fantastische multitasker die meerdere dingen tegelijk uitvoert en dit vergt zoveel energie, omdat je niet in staat bent om “nee” te zeggen. Ik noem het ook wel het “assepoester” fenomeen. De klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, vermindert concentratievermogen, hyperventilatie, angsten e.d. nemen langzaam toe en een burn-out is in de maak. Door op de toppen van je tenen te blijven lopen en deze signalen te negeren ontstaat er een enorme disbalans. Het wordt tijd om meer aandacht aan jezelf te gaan besteden en de stilte in jezelf te gaan zoeken, daar waar de ruimte is om alle antwoorden te vinden die je dichter bij jezelf zullen brengen. Meditatie, yoga, wandelen in de natuur, creatieve hobby’s e.d. zijn voorbeelden die je hierbij kunnen helpen.

→ Vraag de engelen om hulpbronnen van kalmte en rust en om al je zorgen weg te nemen, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe ideeën, inzichten en ingevingen.

4- Werk dat niet ( meer) bij je past

De signalen zullen steeds duidelijker gaan worden, zodra je werk doet waar je niet ten volle van kunt genieten of waarbij je gevoel aangeeft dat je niet (meer) vanuit je hart werkt. Dit komt door een bijzondere reden. Je hebt namelijk een duidelijke afspraak met jezelf gemaakt voordat je hier op aarde kwam. Dit “contract” met jezelf heeft te maken met het doel waarvoor jij gekomen bent en op welke manier jij dit tot uiting gaat brengen. Natuurlijk heb je altijd vrije keus en mag je kiezen op welke manier jij je bijdrage gaat leveren, maar als je te ver afwijkt van dit doel zullen de tekens en signalen dit steeds meer gaan bevestigen. Bijvoorbeeld door onprettige situaties vanuit je omgeving en in de vorm van lichamelijke en geestelijke ongemakken. Het volgen van je gevoel en intuïtie is hierin erg belangrijk en zal je leiden naar werk dat bij je past. Een mens is niet  perfect en daarom zijn bepaalde keuzes waarvan je er later achter komt dat je ze beter anders had kunnen aanpakken helemaal niet erg. Integendeel hier leer je juist van en de volgende keer zal je een andere keuze maken. Het is belangrijk te blijven puzzelen en stappen te zetten waarvan je energie gaat stromen. Symbolisch kun je dit vergelijken met water, als het stil komt te staan gaat het stinken. Zodra je te lang blijft hangen in een bepaalde situatie die niet ( meer) goed voelt en je de keuze maakt geen stappen te nemen, gaat je energie langzamer stromen met alle gevolgen van dien die uiteindelijk een burn-out kunnen veroorzaken.

→ Vraag de engelen om hulpbronnen van kracht, moed en doorzettingsvermogen om nieuwe stappen te kunnen nemen en een transformatie in gang te zetten.

5- Te ver afgeweken van je levensdoel of missie

Diep van binnen weet jij wat je komt doen op aarde, het staat in je blauwdruk!

Naast het zorgen voor je gezin of familie kan je innerlijk weten aangeven dat er nog een andere belangrijke taak voor je weggelegd is. Uit ervaring weet ik dat het lastig is om uit je comfortzone te komen en stappen te zetten om dit doel tot uiting te brengen. En toch…..als je uiteindelijk je intuïtie gaat volgen zal je merken dat je energie sneller gaat stromen. Er ontstaan gevoelens van enthousiasme, geluk en vreugde en je vitaliteit en gezondheid gaan toenemen. Of het nu in jouw ogen een groot of een klein doel is, het is belangrijk om jezelf te gaan zien als een waardevol en betekenisvol mens en te vertrouwen op het hogere doel dat zich via jou wil manifesteren. Welke passies en verlangens leven er in jou? Vaak liggen hier de antwoorden die corresponderen met jouw levensdoel. Weet dat jij unieke kennis bezit waarvan het de bedoeling is dat je deze naar buiten gaat brengen. Het verhaal wat in jou aanwezig is wil graag vertelt worden, zodat de wereld er een stukje lichter of beter van word. Jij bent belangrijk!

→ Vraag de engelen je te helpen om in dienst te staan van het universum en de eerste stap te laten zien die je het beste kunt zetten. Op deze manier kun je met je energetische superteam samenwerken en je laten begeleiden en ondersteunen.

 

Herken je bij jezelf bovenstaande oorzaken?

Wil jij graag tips en adviezen over jouw situatie en inzicht in wat je onbewust saboteert, waardoor je het gevoel hebt vast te lopen?

Grijp deze gelegenheid aan en maak kans op een:

 

 1 op 1  Doorbraak Inzichtsessie voor slechts € 47

                                           Ter waarde van €167

 

In deze telefonische sessie van 45 minuten geef ik je handvatten die je helpen met:

♥ Inzicht in jouw proces en de connectie met jouw levensdoel

♥ Tips en adviezen om positieve veranderingen aan te brengen

♥ Dé nr 1 belangrijkste energiegever

→ Elke maand geef ik 5 vrouwen kans op een Doorbraak Inzichtsessie

 

Om je aan te melden hoef je simpelweg HIER te klikken en een aantal vragen te beantwoorden

 

Je ontvangt daarna automatisch bericht via de mail!