Wat ik zelf moest gaan inzien……

We hebben er allemaal mee te maken, situaties uit ons verleden die niet makkelijk waren. Onzekerheid, je niet veilig of op je plek gevoeld hebben. Ouders die niet de ouders waren zoals je graag had gezien. Een schooltijd waarin je gepest werd, omdat je anders was dan anderen. Lichamelijk en/of geestelijk misbruik en schuldgevoelens omdat het jou is overkomen, enzovoort.

Sommigen blijven daar hun leven lang last van houden en dragen het nog steeds mee met alle gevolgen van dien. Ik was ook één van hen, voelde me slachtoffer en was erg onzeker, Frustratie, verdriet en het gevoel minder waard te zijn beheersten mijn leven. Waarom…..waarom……waarom?

Helaas geven deze emoties je niet de oplossing die je graag wilt. De buitenwereld spiegelt deze emoties door situaties en mensen op je pad te laten komen die de bevestiging geven dat jij een slachtoffer bent. Zelfs je lichaam gaat signalen geven en laat alarmbellen afgaan. Dit slachtofferschap is één van de manieren waardoor je daadwerkelijk ziekten of aandoeningen kunt krijgen waar je niet op zit te wachten.

Zo ook bij mij toen ik tot 2x toe te horen kreeg dat ik de gevreesde ziekte had waarvan we het woord liever niet uitspreken. Alles zat tegen…..waarom ik? Mijn lichaam spiegelde de manier waarop ik in het leven stond en ik had het niet door! Het was weer een bevestiging dat ik heel veel “pech” had in mijn leven.

Als klap op de vuurpijl kreeg ik in 2002 een zware burn-out, dieper kon ik niet zakken. Alle energie was weg, mijn accu was leeg. Ik wist niet meer wie ik was of waarom ik hier was. Het leven leek uitzichtloos.

Toch had ik een vechtersmentaliteit, ik wilde te weten komen waardoor dit kwam en diep van binnen wist ik het antwoord. Vanuit dat kleine beetje energie wat er nog was ben ik gaan zoeken naar dingen die mij intrigeerden in de vorm van het lezen van spirituele boeken en het volgen van workshops en lezingen e.d. Door het spirituele pad te kiezen, mezelf onder ogen te gaan zien en de confrontatie met mezelf aan te gaan, kwam langzaam maar zeker het besef: “De manier waarop ik in het leven sta, mijn gedachtepatroon, mindset en alles wat ik uitstraal, creëren mijn buitenwereld en mijn vitaliteit en gezondheid…..ik moet veranderen!”

…. Ik liet mezelf denken dat alles mij werd aangedaan en dat ik machteloos was, waardoor ik totaal geen grip op het leven en op mezelf had.

“Ik ben geen slachtoffer, ik ben een goddelijk manifesterend wezen!”.

Deze ervaringen zijn zeer belangrijke en waardevolle lessen in mijn leven geweest. Langzaam aan ben ik de leiding over mijn leven gaan nemen. Soms komen er hobbels en uitdagingen op mijn pad, dat zijn de momenten waarop ik uit mijn comfortzone moet stappen en deze zorgen ervoor dat de energie blijft stromen.

Het leven is een grote leerschool om te herinneren wie je in werkelijkheid bent!

 

5 stappen die belangrijk zijn om de leiding over je leven te nemen:

  1. Bekijk je ervaringen vanuit een hoger doel: de redenen waarom je dit alles hebt mee gemaakt zullen misschien nooit allemaal helemaal duidelijk voor je zijn, maar weet dat er altijd een hoger doel achter zit. Voor je op aarde komt kies je je bestemming uit, je ouders en belangrijke lessen om je ontwikkeling te bevorderen. Respecteer en accepteer de keuze die je hierin hebt gemaakt. Vertrouw op je hogere zelf, die precies weet wat goed voor je is.
  2. Vergeef de mensen waarvan jij vind dat ze onrechtvaardig of schuldig waren/zijn: deze mensen waren/zijn onderdeel van het hogere doel waar jij voor gekozen hebt, het zijn de “leraren” in jouw leven. Bedank ze voor deze lessen en vergeef ze vanuit het diepst van je hart. (dit kun je doen samen met de hulp van de engelen om je heen)
  3. Vergeef jezelf: het ego heeft heel veel moeite met vergeven, het wil graag in de slachtofferrol blijven. Nu je weet dat het allemaal een hoger doel dient, kun je het ego overstijgen en jezelf vergeven. Bekijk al je ervaringen vanuit een groter perspectief en zuiver je verleden door jezelf te vergeven.
  4. Neem de leiding over je leven: Ga door je angsten en onzekerheden heen en luister naar je intuïtie, wat heb je nodig en wat zijn je passies en je verlangens? Volg de tekens en de signalen door samen te werken met de engelen om je heen. Wees assertief, geef duidelijk je grenzen aan en neem de stappen die nodig zijn om jou verder te laten groeien.
  5. Zie hoe groots je bent: jij bent een goddelijk wezen, verbonden aan de hoogste energiebron die er bestaat. Erken je goddelijkheid! Weet dat jij het leven kunt manifesteren waar jij van droomt. Ontdek wat jou hier naar de aarde heeft gebracht en welk verhaal jij te vertellen hebt. Door de stilte op te zoeken en naar je innerlijke stem te luisteren ontdek je nieuwe bronnen die jou leiden naar het leven dat jij verdient. Jij bent het waard!

 

Ik begrijp als geen ander dat het geen gemakkelijke stappen zijn, maar ik hoop dat het je bewustzijn zal verruimen en een transformatie in gang zal zetten. Weet dat de engelen je zullen helpen als je ze uitnodigt in je leven en mensen op je pad zullen brengen die jou verder kunnen helpen.

Al deze stappen en meer worden uitgebreid behandeld in het Engelen Healing Programma , een transformerende reis naar jezelf waar ik je in begeleid en ondersteun. Klik hier voor meer informatie

Mocht jij jezelf herkennen in bovenstaand verhaal en het gevoel hebben vast te lopen, schroom niet en neem vrijblijvend contact op om eventuele vragen te stellen over dit 1 op 1 programma

Ik help je graag!